понеділок, 2 листопада 2015 р.

АНКЕТА
учасника Всеукраїнського конкурсу
"Класний керівник року –  2015"


1. Прізвище, ім'я, по батькові учасника Конкурсу – Копич Іван Іванович
2. Дата і місце народження – 5 лютого 1974 року, с. Білин Рахівського району Закарпатської області
3. Повна домашня адреса з поштовим індексом, телефон, е-mail
 90622 Закарпатська область Рахівський  район с.Росішка, буд.124
телефон, 0967151475 ahappe74@gmail.com   bilienrosishka124@gmail.com
4 Освіта, спеціальність за дипломом – Ужгородський державний університет, спеціальність-фізика, кваліфікація – спеціаліст. Фізик. Викладач.
5.  Місце роботи (повна назва, адреса, телефон закладу, е-mail) -  Росішківська загальноосвітня школа І-ІІІ ступенів Рахівської районної ради Закарпатської області
6. Стаж роботи: педагогічний 20років
     у тому числі на посаді класного керівника – 13 років
7. Кваліфікаційна категорія – спеціаліст  вищої категорії
8. Звання не  маю
9. Державні  нагороди, відзнаки (обов'язково вказати рік нагородження) – не маю
10. Проблема (тема), над якою ви працюєте як класний керівник«Формування патріотичних та громадських якостей особистості учня засобами національно-патріотичного виховання»
11. Інноваційні форми роботи та технології, що використовуються -
інтерактивне навчання, проектні технології
12. Навчальна література,  якою ви користуєтеся  як класний керівник
Поясник О.І. Методика виховної роботи: Навчально-методичний посібник О.І. Поясник В.Лапко, - Івано-Франківськ: Видавець Кушнір Г.М., 2010 – 238 с,Журнал позакласний час м.Київ ТОВ «Редакція освітянських видань»; Бібліотека шкільного світу. Позакласна робота. Київ 2007
13. Ваше педагогічне кредо. «Учень, не амфора, яку потрібно наповнити знаннями, а факел, який треба запалити!»
14. Опишіть (у формі короткої замітки обсягом до однієї сторінки) власний особистісний і педагогічний портрет.
 Я, Копич Іван Іванович, вчитель фізики і математики, класний керівник 9 класу. На педагогічній ниві працюю вже 20 років, з них 13 років класним керівником.
Любов до рідного  краю, та педагогічної роботи прищепили мені вчителька Анна Юріївна Чворсюк та Іван Васильович Мирон . Пройшло багато років, а їх прекрасне слово відчуваю і зараз. Потім було навчання  в УжДУ на фізичному факультеті. Погоджуюсь із думкою, що вчитель,  класний керівник завжди учень, бо щодня щось нове відкриваєш для себе. Змінюється світ, змінюються підходи до навчання та виховання, та незмінним залишається головне призначення вчителя – навчити людину бути Людиною. Вважаю, педагогічне покликання – це не тільки  передача знань, умінь і навичок, а й всебічний розвиток здібностей та можливостей учнів, виховання порядного, відповідального,  свідомого громадянина країни, патріота своєї держави. Моя професійна діяльність ґрунтується на верховенстві загальнолюдських цінностей, норм і принципів моралі. Моя мета – підтримати в учнів жагу до знань, розвинути і зберегти, вселити віру в себе, в свої сили. У виховному процесі не повинно бути нещасних дітей — дітей, душу яких пригнічує думка, що вони ні на що не здатні. Найбільшою нагородою для мене є досягнення вихованців і відчуття того, що ти допоміг становленню ЛЮДИНИ. Використовую у своїй роботі найрізноманітніші освітні новації, а перевагу надаю інтерактивним методам виховання, коли спостерігається демократизація у спілкуванні учителя та учня, адже вони є партнерами у навчально-виховному процесі. Розумію, що сучасним школярам нелегко збагнути цілі життя, тому постійно  використовую у роботі з вихованцями проектну діяльність («Громадянин», «Волонтер», «Чисте довкілля», «Здоров’я нації»)
, різні форми: групові   роботи, індивідуальний підхід,  роботу з батьками всіляко допомагаю формуванню в учнів моральних цінностей. Намагаюся знаходити у кожному щось хороше, розвиваю його. Вірю дітям, а вони вірять мені. Найголовніше не зійти з обраної дороги, якою пробираєшся зі своїми  вихованцями до обраної мети.
Не люблю створювати конфліктні ситуації. У роботі ціную відповідальність, у  людині – чуйність і доброту.
15. Даю згоду на внесення інформації в базу даних та публікацію матеріалів у періодичних та інших освітянських виданнях з можливим редагуванням.



26.10.2015                                                         Копич І.І.
            (число, місяць рік)                                                           (підпис)



Немає коментарів:

Дописати коментар